Кипър: Учениците се връщат в училищата на 10 януари

Според решението на правителството уроците в училищата ще започнат на 10 януари, както беше предвидено по-рано, но учебните заведения ще работят по по-строги протоколи. Ситуацията беше разяснена от министъра на образованието Продромос Продрому.

Според него основната промяна ще засегне основните училища, където учениците ще се нуждаят от два теста на седмица, а не един, както беше досега.

Също така на децата се препоръчва да използват медицински маски, а не парцалени маски, които не осигуряват необходимата защита. „Ще стимулираме ваксинацията по всякакъв възможен начин. Родителите трябва да осъзнаят, че ваксинацията е най-добрата превенция. Трябва да се доверим на науката “, подчерта министърът на образованието.

Що се отнася до гимназиите и лицеите, Продрому отбеляза, че нищо не се е променило за тях, тоест учениците трябва да правят тестове на всеки 72 часа. Министърът на образованието посъветва неваксинираните да помислят за ваксинация.

Говорейки за затягане на протоколите за училищата, Продрому каза, че специален екип за проследяване на инфекциите в образователните институции е докладвал вериги на предаване на вируса в няколко училища. Следователно, където е необходимо, ще се прилага дистанционно обучение.

Министърът не подмина и семестриалните изпити в трети клас на лицея. Те ще вървят по план, а студентите, които са в самоизолация, ще имат възможност да се явят на изпити по-късно.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*