На море в Ларнака: Това лято щезлонг и чадър на плажа – с едно кликване

Община Ларнака си взе плажовете от концесионерите и от това лято ще  отдава под наем шезлонгите и чадърите сама

 

Това лято стартира нова инициатива на община Ларнака. Всички, които искат да отидат на плаж, могат да си резервират място на съответния плаж с едно кликване на мишката и да плащат онлайн.

Поръчани са нови легла, чадъри и различни съоръжения, които отговарят на съвременните изисквания за хигиена.

Larnaka-MarinaНовите леглата ще пристигнат в края на юни, като цените остават непроменени –  € 2,50 всяко легло и за всеки чадър. По този начин се прекратява конкуренцията между плажовете в района и цената на всички плажове ще бъде една и съща.
Единственият плаж, който се изключва, е KastellaBeach, тъй като той  все още е във владение на бизнесмен с договор, след тръжна процедура. След приключване на договора, общината ще реши дали да го даде отново на търг или сама да го стопанисва.
От експлоатацията на плажовете, Община Ларнака очаква да получи около € 800,000 до € 1,000,000 годишно, като подчертават, че първата година ще бъде трудна и колеблива, поради големите разходи за подмяна на всички съоръжения.

Ще се проведе обучение на 15-20 безработни, които ще бъдат наети временно само за сезона.

Общината възложи на частна фирма изработването на системата за електронна регистрация и резервации от интернет страницата на общината. Хората ще имат възможност да проверяват на кой плаж има места, да резервират и изберат как да платят.

От Община Ларнака са уверени, че така ще осигурят най-доброто обслужване на плажуващите и ще предотвратят лошите практики на управление, сполетели няколко общини през последните години, довели до загуби и злоупотреби с общински средства.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*