Министър Георгиадис ще участва в заседанията на МВФ и Световната банка

Финансовият министър Харис Георгиадис ще присъства на заседанията на Международен валутен фонд във Вашингтон

Финансовият министър Харис Георгиадис ще се срещне с управляващия директор на Международен валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард и американския Заместник-министър на финансите в кулоарите на пролетните заседанията на МВФ и Световната банка, във Вашингтон в периода 15-17 април. Срещите бележат излизането на Кипър от тригодишна програма за икономическо приспособяване. Кипър официално приключи спасителния план след получаване на 7,3 милиарда евро от общо 10-те милиарда евро, заделени от ЕС/МВФ.

„Тези срещи бележат първите контакти на високо ниво след приключване на програмата”, каза Георгиадис за CNA.
Докато е във Вашингтон, Георгиадис ще проведе отделни срещи с Лагард и Пол Томсън, директор на Европейския департамент на МВФ. Той ще се срещне и с представители на инвестиционни банки. „Посланието, което ние искаме да бъде разбрано, е че оставаме фокусирани върху насърчаването на реформите и фискалната консолидация”, каза финансовия министър на острова.

Ще бъдат обсъдени и финансовите последици от едно бъдещо обединение на острова. В делегацията ще присъстват и управителя на Централната банка на Кипър, както и висши служители от финансовото министерство.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*