Говорителят на правителството е доволен от срещите с МВФ

Говорителят на правителството Никос Христодулидис заяви, че е доволен от срещите си във Вашингтон в понеделник, с Международния валутен фонд (МВФ) и официалните лица от Държавния департамент на САЩ.

Той проведе срещи със Съветника на МВФ Рейчъл Ван Елкан и с членове на екипа на МВФ, изготвящи доклада за икономическата страна на въпроса при уреждане на обединението на Кипър. Представителите на МВФ смятат, че икономическият аспект не се отнася само до въпроса за собствеността, и че МВФ е особено заинтересован относно дългосрочната устойчива икономика.

Говорителят на правителството Никос Христодулидис беше поканен и на работен обяд с американския заместник-държавен секретар Фил Коснет, който след няколко седмици ще поеме „работите в посолството на САЩ в Анкара“.

Проведена беше среща и с помощник държавния секретар по европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нуланд, на която те обсъдиха последните събития в Истанбул, текущото състояние на нещата при водените от ООН преговори за Кипър и бъдещите действия за постигане на положителен резултат и на конкретни послания, които трябва да бъдат изпратени на Турция, особено относно въпросите за гаранциите и собствеността.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*