Летище Пафос с нови полети

Летище Пафос тази година ще увеличи броя на полетите и ще разшири комуникацията с външния свят. Подминистерството на туризма възнамерява да привлече повече посетители в планинския район на Тродос и да развие алтернативни форми на туризъм.

Това лято летище Пафос ще бъде свързано с важни градове в ЕС и трети страни. Самолетите ще летят до повече от 60 града във Великобритания, Германия, Австрия, Полша, Израел, Франция и балтийските страни.

В разгара на туристическия сезон летището в Пафос ще приема повече от 200 полета седмично. Увеличението на пътникопотока вече е повече от осезаемо.

Председателят на клона на Пафос на Кипърската асоциация на хотелиерите (PASIXE) Панос Михайлидес отбеляза, че туризмът в Пафос през 2023 г. може да възвърне загубените позиции. А градът има потенциал да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

Кипърските авиокомпании като цяло увеличават потока от пътници и отварят нови дестинации за полети.

Междувременно Костас Кумис, ръководител на заместник-министерството на туризма, каза, че агенцията ще продължи да търси начини за увеличаване на туризма в Тродос и за развитие на алтернативни форми на туризъм, предимно пешеходен туризъм и колоездене.

Според него едва 2% от туристите, посещаващи страната, избират Тродос за престой. Причината е в заявките на гостите, пристигащи в Кипър, както и във факта, че туристическите агенти не смятат Тродос за изгодна дестинация за тях.

„Трябва да разгледаме профила на посетителите на Тродос. Това трябва да са хора, които обичат природата, търсят автентични преживявания. Трябва да работим по-интензивно в тази посока с организации в чужбина, които имат такава клиентела“, каза Кумис.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*