Костенурка ухапа плувец в Пафос

Звучи като виц, но не е! На фона на жегата, обхванала от няколко дни острова ни заради антициклона Клеон, ето една малко смешна, но и поучителна история! Не хранете костенурките в морето! Колкото и да са кротки тези същества, не обичат селфита с плувци!

**

Мъж беше ухапан от костенурка, докато плуваше на общинския плаж Като Пафос в понеделник.

Инцидентът е станал сутринта в популярния район, известен сред местните като „Та Мбания“, където много хора плуват целогодишно.

Къпещият се първо бил ухапан по крака, а след това успял да избегне ухапване по пръста.

След инцидента мъжът, който ежедневно плува в района, получи няколко шева в общинската болница в Пафос.

Такива инциденти се случват, когато костенурка бъде обезпокоена в естествената й среда, обясни Василис Пападопулос, служител от отдела по рибарство.

Това не е първият случай, в който костенурка ухапва плувец в района.

Инцидентите са причинени от хора, които хранят костенурките и се опитват да заснемат снимки с тях и ги докосват, казват експерти.

„Най-добре е да избягвате да давате на костенурките храна в естествената им среда“, каза Пападопулос, добавяйки, че костенурките не са агресивни по природа, но нашето поведение променя поведението на животните.

Освен това, костенурките ще се научат да посещават често местата, където ги хранят, и може да спрат сами да търсят храна, което не е желана ситуация, добави той.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*