Кудрет Йозерсай няма да съветва избирателите си

Независимият кандидат в кипърските турски лидерски избори Кудрет Йозерсай във вторник повтори, че няма да насочи своите поддръжници към никой кандидат в балотажа в неделя в отцепилата северната част на Кипър.

“Вотът на хората не е в джоба ми да го раздавам. В този смисъл за мен не може и дума да става да предлагам някакви имена за втория кръг,” каза бившият преговарящ на кипърските турци  на пресконференция.

“Преди изборите казах, че целта ми не е да създам политическа партия, и че няма да подкрепя издигането на никой кандидат, ако загубя в първия тур. Така че аз стоя зад думите ми във всеки един аспект,” добави той.

Ветеранът умерен политик Мустафа Акънджъ и настоящ хардлайнер лидер на кипърските турци Дервиш Ероглу са изправени един срещу друг във втория кръг, който трябва да определи следващия преговарящ в  мирните преговори за Кипър с посредничеството на ООН.

Алкънджъ вече си осигури подкрепата на Републиканската турска партия, чийто кандидат Сибел Сибер излезе на трето място, последвана от Йозерсай.

Но все още е несигурно дали Алкънджъ ще бъде победител, защото вероятно Ероглу ще получи някои от гласовете на поддръжниците на Йозерсай. И това прави надпреварата много непредсказуема.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*