Нашата родина: Десетки души в Ломско рекетирани за кредити, които не са взели

Фирмата за бързи кредити е софийска

Десетки хора от района на Лом твърдят, че са измамени от фирма за бързи кредити, и сега са рекетирани, съобщава Нова ТВ.

Жертвите кандидатствали за бърз кредит в дунавския град и не били одобрени, но преди дни започнали да получават писма, че дължат пари и лихви. Някой от тях дори били посетени и от фирма за събиране на дългове.

Те признават, че при кандидатстването за заем са оставили копие от личната си карта.

париЛюдмила Янекова от ломското село Мокреш разказва, че поискала 500 лв. за ремонт на дома си. „Подписах се на този документ, където се кандидатства за кредита… Те попълваха документа – ЕГН, трите имена, абсолютно всичко и преснимана лична карта“. Няколко дни по-късно кредитният инспектор ѝ се обадил, за да ѝ каже, че не е одобрена. „Оттогава, не съм ходила в офиса, никой не ми е звънял, докато в края на март, на 26 – 27, получих писмото, с което дължа сумата от 1507 лева и 14 стотинки… останах учудена, откъде идва този кредит, след като не съм теглила тази сума“, казва Янекова.

Подобен е случаят с Мариета Венциславова от същото село – тя също кандидатствала за бърз кредит от 500 лв. в същата фирма, но не получила пари. Преди дни обаче разбрала, че е длъжник. Посетили я няколко мъже, които ѝ казали, че има да връща пари по изтеглен кредит.

Фирмата за бързи кредити е софийска и има представителства в няколко града в страната, но от софийския офис отричат някога да са работили в Лом. В същото време на официалния ѝ сайт има информация за офис в дунавския град.

От фирмата са отказали среща с екипа на Нова ТВ, а в писмен вид са обяснили, че централата им в София не подозирала за измамата.

Прокуратурата и полицията вече проверяват сигналите от потърпевшите.

Източник: VESTI.bg

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*