Кипър: Новият здравен министър на инспекция в държавните болници

Вчера новият здравен министър Попи Канари посети спешното отделение и отделението за хемодиализа в новата сграда на многопрофилната болница в Ларнака, за да се запознае на място с проблемите, условията и организацията на работа.

След това посещение, вчера тя обяви, че другата седмица предстои среща с държавната организация за здравни услуги Okypy, на която ще бъдат обсъдени въпросите с по-добрата организация, набирането на персонал и разширяването на отделенията за спешна помощ.

Според съобщението на здравното министерство Канари е разговаряла с лекари, медицински сестри, секретарски персонал и пациенти за проблемите, с които се сблъскват ежедневно.

В изявлението си министърът потвърди, че има недостиг на легла за спешна помощ в сравнение с големия брой пациенти, чакащи да бъдат обслужени.

Ще бъдат обсъдени незабавни решения, каза министърът, за укрепване на капацитета на ведомствата да изпълняват функциите си.

Всички сме се сблъсквали с проблема за закъснели прегледи, насрочването им за след 2-3 месеца и забавянето на планови операции, което води до масово недоволство и жалби срещу системата на здравеопазване на острова.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*