Две творчески работилници в Лимасол със семинари

Обичате все нещо да творите?

Тогава този материал е точно за вас!

В Лимасол започват две майсторски работилници! Художници от острова споделят тънкостите на своите занаяти, като организират творчески семинари и канят участниците да се запознаят с процесите на изкуството им. През следващите седмици Лимасол ще бъде домакин на два вълнуващи семинара, които ще се потопят дълбоко в цианотипния печат и мраморирането на хартия с подвързване на книги.

Работилница за цианотипия и подвързия на книги

Първият семинар е на художника Лени Лоизу в Meltemi Creative Areas в събота и неделя, който ще запознае участниците с метода за фотографски печат на цианотипията. Използвайки комбинация от химикали и излагане на светлина, цианотипният печат води до изображения в сини тонални вариации. Работилницата на Лоизу ще започне в първия ден с отпечатване на изображения върху платно, които по-късно ще бъдат използвани като корици на книгата, която участниците ще направят. Печатът ще бъде направен чрез използване на налични изображения или листа и цветя, така че участниците ще могат да създадат свой собствен дизайн.

След като изображението бъде отпечатано и изсъхне, вторият ден ще бъде свързан с подвързването на книги и стъпките, необходими за създаването на книга от началото до края. Не е необходим предишен опит, за да се присъедините към семинара, въпреки че местата са ограничени и резервациите ще работят на принципа първи дошъл, първи обслужен.

Работилница за мрамориране и подвързване на книги

На 2 април двама творци ще обединят усилията си, за да споделят своя занаят. Кристина от студио Miss Marble ще даде кратка история на хартиеното мрамориране, какво трябва и какво не трябва да се прави от техническа гледна точка и как се създава този хипнотизиращ ефект. След това Марина от Pinna Nobilis Bookworks ще преведе участниците през процеса на използване на мраморните хартии, за да направят бележник с дълги шевове.

Започвайки в 10 сутринта и продължавайки след обяда, семинарът в студио Pinna Nobilis ще демонстрира как мраморирането и подвързването на книги вървят ръка за ръка и какви са техните традиционни процеси. Всеки от участниците ще си тръгне със своята ръчно изработена книга с дълги шевове, покрита със собствена мраморирана хартия.

Работилница за цианотипия и подвързия на книги

Двудневна работилница с художника Лени Лоизу на 25-26 март.

Meltemi Creative Areas, Лимасол. 11:00-15:00 часа. 120 евро. Тел.: 99-752167

 

Работилница за мрамориране и подвързване на книги

Целодневен семинар от студио Miss Marble и Pinna Nobilis Bookworks на 1 април в Никозия:.

Koroues Studio, Никозия на 2 април. Pinna Nobilis Bookworks.

Лимасол – Начало в 10:00, цена на семинара 120 евро.

Обучението ще се проведе на английски или гръцки.

За резервации пишете @ missmarble_studio в Instagram или Facebook

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*