Кипър “не може да си позволи лукса да си играе на обвинения”

Президентът Никос Анастасиадис във вторник заяви, че кипърската гръцка страна не търси решение на кипърския проблем антагонистично или като част от една игра на обвинения.

“Защото ние нямаме този лукс,” каза президентът още пред младите хора от двете страни на разделителната линия по време на семинар в Никозия на “Младежката организация на Кипър” – неправителствена организация.

“Искам да е ясно във всяка посока и най-вече от страната на турските и кипърските турци: Кипърската гръцка страна няма да си помогне чрез приписване на вина”, каза Анастасиадис.

“Ние не се интересуваме кой ще бъде отговорен за безизходицата ако нашата родина остане разделена. Това, което ни интересува е да се обедини тази земя, защото ние не заслужаваме да живеем в по-малка родина. ”

Анастасиадис каза също, че проблемите, пред които са изправени на младите хора, кипърските гърци и кипърските турци, са общи, като безработицата и бъдещето им.

“Време е за всички онези, които участват и представляват факторите за решение да осъзнаят, че те трябва да създадат подходящ климат, така че младите хора да започнат да се разберат, че има най-сетне необходимост от взаимното разбирателство и взаимодействие” каза той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*