Кипър: Ако трябва да пътувате до работа по време на комендантския час

Отделът „Трудови отношения“ към социалното министерство публикува формуляра, който се попълва от работодатели и самоосигуряващи се, които работят в часове, застъпващи комендантския час. Всеки работещ в този часови диапазон трябва да носи със себе си този документ.

Припомняме: от 4/11/2020 бе въведен вечерен час от 23:00 до 5:00 като част от новите мерки за ограничаване разпространението на заразата от Ковид-19.

Само тези, които трябва да отидат на работа, да посетят лекар или да посетят аптека, имат право да нарушат комендантския час.

 

 

 

 

В случай на пътуване до работа, трябва да се попълни специалното удостоверение, което поместваме в края на материала.

В бланката работодателите трябва да напишат името на служителя, данните на неговия документ за самоличност, както и името на компанията и работното време на служителя. Формулярът трябва да бъде подписан от работодателя (или самостоятелно заетото лице).

Глобата за хора, които се движат по време на вечерния час без това удостоверение е 300 евро. Толкова е и глобата за неносене на защитна маска.

За вчера полицията извърши 1788 проверки и издаде 34 глоби на физически лица. Сред предприятията нямало нарушители.

Ако сте от Ларнака и се затруднявате с разпечатването на документа, в „Офис услуги Калогера“ имаме готови копия на формуляра.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*