Сергей Лавров ще посети Кипър до края на годината

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Кипър до края на годината. Това стана ясно във вторник, когато той и кипърския му колега Йоанис Касулидис размениха поздрави, по случай 55-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Кипър и Русия.
В писмото си, Лавров отбеляза, че приятелските отношения, установени веднага след независимостта на Република Кипър, набират скорост през последните години и продължават да се развиват.

Кипър и Русия подържат близки отношения и това е добра основа за по-нататъшното задълбочаване и разширяване на сътрудничеството. Касулидис в своето писмо посочва значителната подкрепа и благодарността на Кипър към Руската федерация в усилията за преодоляване на последиците от турското нашествие и окупация, и изтъкна важността на руската общност, живееща в Кипър.

Позовавайки се на посещението на президента Никос Анастасиадис в Москва през февруари миналата година и подписването на десет двустранни споразумения, които отвориха нови възможности за сътрудничество между двете страни, Касулидис изрази увереността си, че предстоящото посещение на Лавров в Никозия ще бъде още един много важен момент в двустранните отношения.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*