Изложение „Почивка 2015” в Никозия

На 24 април в конферентния център „Филоксения” в Никозия се открива традиционното изложение “Travel 2015”

 

В изложението ще участват туристически фирми от острова, индустрията и туризма.

panairВчера на пресконференцията, ръководителят на Асоциацията на туристическите агенции в Кипър (ACTA) Динос Какурас заяви, че задграничните пътувания на кипърци са се увеличили с 8%, в сравнение с 2013-та, и че в сравнение с предходни години, кипърци са по-предпазливи с резервациите.

“Сега хората предпочитат по-кратки пътувания и организират и резервират билети и настаняване предварително, за да се възползват от различните оферти и отстъпки”, обясни той.

Запитан дали затварянето на CyprusAirways се отразява отрицателно върху пътуванията, Какурас заяви, че всички полети, предлагани от CYAirways, сега се извършват от други фирми.

„Това обаче не е достатъчно и трябва да се направи опит за увеличаване на полетите, защото основния проблем, пред travel1който са изправени туристите, са скъпите самолетни билети. А те наистина биха могли да бъдат по-евтини, което ще увеличи възможността за пътуване на местните хора, както и тези, които искат да посетят острова”, каза той.

Тази година в центъра на изложението ще бъде Индия като почетен гост.

“Travel 2015” ще отвори врати в конферентния център Philoxenia в Никозия утре в 17:00 с церемония, на която ще присъства и министъра на търговията, туризма и индустрията Йоргос Лаккотрипис.

Изложението ще бъде отворено в събота 16:00-22:00 и в неделя 14:00-22:00.

Входът за възрастни е € 3, а за деца под 12 – свободен.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*