Кампанията за мобилност призовава за използването на различни видове транспорт

“Избери, Промени, Комбинирай” е темата на Европейската седмица на мобилността тази година в Никозия. С множество прояви в събота, Никозия ще се присъедини към повече от 2000-те града в цяла Европа в отбелязването това ежегодно събитие.

Ежегодната обиколка на Никозия е под надслов “В града без моята кола” и започва 17:30-20:00, бул. Макариус, който ще бъде затворен за автомобили.
371005В следобедните часове ще има занимания за деца, шофиране с таксита -велосипеди, велосипедно шоу, информация за алтернативни видове транспорт в градските центрове. “Много от родителите идват с децата си, тъй като имаме голям, разнообразен  детски кът”, каза Александра Аталидес, пресаташе на офиса в Кипър на Европейския парламент, добавяйки, че “ние се надяваме, много деца да дойдат, тъй като те са по-отворени за нови идеи, докато ние възрастните вече сме свикнали да ходим навсякъде с автомобила си “.
Представителството на Европейската комисия в Кипър и Европейския  парламента също организира състезание, а наградите включват два IPads, велосипед и две каски. Церемонията по награждаването ще се състои в събота вечерта, а програмата ще завърши с концерт на живо на група Vanilla Soul. Тази година темата на събитието е да насърчи хората да изберат алтернативен транспорт, да комбинират видовете транспорт за достигате на дестинацията.
Акцентира се върху промяна на нагласите чрез избиране на различни видове транспорт, като колоездене, разходки, обществен транспорт и възможността за комбиниране на различните видове транспорт.
Европейската седмица на мобилността е ежегодна кампания за устойчива градска мобилност, с подкрепата на Европейската комисия. Целта на кампанията, която протича всяка година от 2002 г. насам, е да се насърчат местните власти да въведат и насърчават хората да използват алтернативен вариант на придвижване, различен от личния автомобил.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*