Добра новина: Цените на електроенергията в Кипър остават непроменени за 2024-та

На 6 март Кипърският енергиен регулаторен орган (CERA) спря увеличението на цените на електроенергията. Регулаторът реши да запази в сила регулираните тарифи от 2023 г. за цялата 2024 г.

Това слага край на плановете на Електрическата компания на Кипър (ECC) да увеличи тарифите с 6% в близко бъдеще. Регулаторът също призова EAC да оттегли писмото си от 4 март, в което доставчикът на електроенергия представи алтернативно предложение за увеличение на цената.

Да припомним, че през февруари EAC обяви, че тарифите на електроенергията ще се увеличат с 6% тази година. Но тогава компанията беше изправена пред политически натиск. Организацията беше принудена да обяви преди две седмици, че ще прегледа сметките си, за да види дали планираното увеличение може да бъде отложено.

Парламентът предложи EAC вместо това да използва парични резерви, за да избегне прехвърлянето на разходите към потребителите, които вече страдат от високите разходи за живот.

Междувременно правителството се съгласи да закупи два нови генератора за електроцентралата Декелия, най-старата електроцентрала в Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*