Летищата в Ларнака и Пафос ще наемат още две хиляди служители

Двете кипърски летища се готвят да посрещнат 8 милиона пътници от април до октомври 2024 г. Нуждите на пътуващите ще се обслужват от 5000 служители. Прогнозата е публикувана от оператора на кипърските летища Hermes.

Днес 3000 души работят на двете летища в страната в Пафос и Ларнака. Те са наети от няколко компании, които изпълняват различни функции, за да поддържат работата на летищата, включително наземно обслужване на пътници, сигурност, кетъринг и др.

Операторът на кипърските летища се готви да наеме още две хиляди работници. Новонаетите служители ще преминат обучение за летищни операции, включително основни процедури за безопасност, необходими за издаване на пропуски за гражданска авиация. Най-важната област на това обучение е свързана с качеството на обслужване на пътниците.

Приключват ремонтните работи по летищата. Има планове за инсталиране на екрани с висока разделителна способност, за да се подобри качеството на информацията за пристигащи и заминаващи.

До края на май работата по два нови салона ще бъде завършена на летище Ларнака, за да се повиши комфортът и да се подобри обслужването на пътниците. В Пафос бяха монтирани нови предпазни стъкла и бяха модернизирани системите за отопление и климатизация.

Екипът на Cyprus Airports F&B актуализира менютата на кафенетата и ресторантите в съответствие с новите световни тенденции в сферата на храненето, като въвежда вегански и вегетариански варианти. До 2025 г. вегетарианските опции ще съставляват 30% от менютата, което отразява преминаването към по-всеобхватни и разнообразни хранителни предпочитания.

И двете летища са в процес на значително разширяване на зоните за паркиране с повече от 300 нови места.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*