Двама арестувани за ракетното нападение в Никозия

Вчера вечерта от полицията потвърдиха, че са били арестувани двама кипърски гърци  във връзка с нощното ракетно нападение във вторник в Никозия, което доведе до смъртта на един човек.

Полицията на може да даде допълнителна информация относно самоличността на мъжете, които са арестувани, но обяви, че са били разпитани в РПУ Никозия .

Ракетата беше изстреляна от кола във вторник вечерта пред дома  на Алексис Мавромихалис в Никозия, известен още като Алексуи, на 37 години, известен на полицията, подозиран във връзки с престъпни групи.

Алексуи е бил ключов свидетел в процеса за убийството на медийния магнат Андис Хаджикостис през 2010.

Бодигард на Алексуи, 28-годишният Стефанос Пападопулос, е бил в паркирана пред къщата кола. Пазачът, който също е и приятел на семейството, е бил убит по време на нападението, в което е било използвано и автоматично оръжие. Той е бил откаран в болница, след като съседи от Строволос се обадили на 112. Алексуи и семейството му са невредими.

Кола, от която се смята, че е изстреляна ракетата, е открита изоставена и опожарена в Никозия.

Шефът на полицията в Никозия Деметрис Деметриу каза, че са разгледани всички възможни потенциални заподозрени и са отчетени всички възможни сценарии. “Разпитват се хора и процесът на разследване, разпити на заподозрени и събиране на доказателства ще бъде един непрекъснат,” каза той.

“Ние получаваме информация ежедневно относно различни частни лица и ситуации, което е  част от превенцията на престъпността”, заяви Деметриу.

“Имаме много информация и предприемаме мерки срещу много цели. Но е трудно да бъдем нащрек 24 часа в денонощието, зад всеки човек и зад всеки автомобил “, добави той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*