В Агия Напа отново арести за продажба на Райски газ

Четирима души са били заловени, опитвайки са да продават райски газ в Агия Напа, потвърдиха от полицията. След разпит в полицията, арестуваните лица бяха освободени, но ще трябва да се явят в съда на по-късна дата.

райски газАрестуваните лица се опитвали да продават на почиващи забранения със закон в Кипър „Райски газ”. Конфискувани са четири цилиндъра, 98 ампули, 144 балона за газ и 450 евро в брой.

Лиценз за продажба на райски газ на острова се дава само за медицински цели, който се използва в стоматологията и хирургията, за да държи пациента буден по време на интервенцията.

Райският газ се използва от няколко години като средство за „друсане” в развлекателните заведения и сравнително слаб, но категорично забранен наркотик на острова. Неправилното му боравене може да доведе до загуба на съзнание, а липсата на достатъчно свеж въздух, в някои случаи води до смърт.

Въпреки това, в много страни на Европа се използва от младите хора и предизвиква еуфория. Ако видите млади хора, танцуващи по улиците без музика или смеещи се без видима причина, най-вероятно са се нагълтали с „веселия газ”, предлаган им в балони по заведенията.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*