Кметът Карузо: Агия Напа се превръща в разграден двор

Най-големият туристически курорт в Кипър, Агия Напа, постепенно се превръща в разграден двор. А само преди 15 години Агия Напа бе символ на високо качество, програма, забавления и обслужване в туризма

Кметът Янис Карузо е силно обезпокоен от новата мода в курорта – организирането на открито на всякакви партита и тържества по улиците, площадите и частните имоти, вдигайки много шум и врява, леенето на огромни количества алкохол със съмнително качество, агресивността на купонджиите, които потрошават всичко около себе си и безпокоят местните жители. Според него, това явление бележи краят на Агия Напа като туристическа дестинация за почивка и развлечение.

agnapa_allaboutlimassol000001Г-н Карузо смята, че тази практика разрушава техните усилия в продължение на години за подобряване на туристическия продукт, като в същото време допринася значително за затваряне на обекти, заради евтините ваканционни пакети на туристическите агенции, които наистина създават проблеми.

Кметът на Агия Напа се чуди „как през 2000 г., имахме една от най-доброто качество на нощния живот и бяхме отличителен белег на космополитния живот в света, стигна до днешния „боклук”.
Той обясни, че “търговците, вместо да наемат клуб, събират туристи в импровизиран бар на открито, и така нямат разходи, като в ресторантите или заведенията, но не разполагат с необходимите разрешителни. По този начин имат само чисти приходи, а в същия момент тази форма не подлежи на проверки от съответните служби.”
Запитан кой може да осигури решение на тези проблеми, той отговори: “Всички компетентни органи. Полицията, като провери дали тези помещения разполагат с необходимите лицензи за продажба на алкохол, здравните услуги, за да видят дали те отговарят на хигиенните норми, ДДС и данъчни служби, за да бъдат информирани, ако плащат необходимите данъци, за спазването на правилата за безопасност и като цяло всички участващи в туризъма “.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*