Бозкир сочи с пръст баща и син Денкташ

Волкан Бозкир

Турският министър по европейските въпроси Волкан Бозкир посочи с пръст към Рауф Денкташ като вероятната причина кипърският проблем да остане нерешен през всичките тези години.

Бозкир, който говори за телевизионния канал Haber, каза в отговор на коментари за Сердар Денкташ, син на Рауф Денкташ и почитан лидер на кипърските турци в продължение на много десетилетия.

Министърът, който е и главен преговарящ на Турция в ЕС, каза, че Рауф Денкташ е героят на отцепилата са на север”Севернокипърската турска република”. Но той също така говори за покойния политик като вероятната причина за нерешаването на кипърския проблем.

“В продължение на много години, всеки път, когато кипърският проблем стигнеше до точката на разрешаване, блажения Рауф Денкташ предприемаше поведението на анти-решение”, каза Бозкир.

Помолен да коментира Сердар Денкташ, който наскоро подаде оставка от поста си в кипърската турска администрация, Бозкир го оприличи на бащата, като каза, че е жалко и е преждевременен ход, който може да има за цел да придаде отрицателен оттенък при мирните преговори.

Бозкир не даде никакви подробности относно възможна дата за напредъка на Турция в преговорите за присъединяване към ЕС, но той изглеждаше оптимистично настроен относно неговите перспективи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*