Футболистите в Кипър, на които им е писнало от насилие, искат гаранции за безопасност

Футболистите в Кипър подновиха призивите за тяхната безопасност по време на мачовете, след като играч от първа дивизия беше ранен от факел по време на мач във вторник вечерта.

Мачът от първо ниво Неа Саламина срещу АПОЕЛ Никозия беше прекъснат, след като сигнална ракета падна близо до мястото, където резервните играчи на домакините загряваха.

Кадри показаха как играчът на Неа Саламина Джордж Папагеоргиу се търкаля по земята, хванал се за главата. Болничните изследвания показаха влошен слух в лявото му ухо, съобщиха медиите.

Инцидентът дойде дни, след като PASP, профсъюзът на футболистите, заяви, че може да обмисли бойкот на мачове, освен ако безопасността на мачовете не се подобри.

„Това, което се случва, е невероятно, това е нещо повече от разочароващо“, каза изпълнителният председател на PASP Спирос Неофитидес.

PASP вече изрази нарастваща загриженост за безопасността на играчите на 9 януари и потърси срещи с правоприлагащите органи. Опасни предмети, включително петарди, факли и стъклени бутилки, се внасят контрабандно на спортните площадки, а броят на охранителите е недостатъчен, се казва в съобщението.

PASP имат планирана среща с Кипърската футболна федерация в четвъртък сутринта и ще се срещнат по-късно през деня, за да решат дали са необходими по-нататъшни действия.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*