Фестът на книгата в Никозия се завръща през октомври

Фестивалът на книгата в Никозия е готов да посрещне посетители отново през октомври, носейки повече радост и завладяваща програма. Тази година фестивалът се завръща по-богат от преди, с дейности и презентации, насочени към любителите на книгите от всички възрасти.

Фестивалът предвижда богата културна програма на четири различни сцени. Общо ще бъдат представени над 70 събития, а посетителите ще имат възможност да участват в десетки дейности, да посетят над 60 щанда на издатели, книжари и други организации и да се включат в разговори с автори.

В събота, 7 октомври, ще бъде представен музикален трибют към поезията на Назим Хикмет с участието на Рита Антонопулу и Манолис Андрулидакис, а в неделя театралната група „Соло за трима“ ще изнесе пиесата „О Цеце “. Всички дейности и презентации на фестивала са безплатни.

Тази година фестивалът ще почете страната на Китай. Чрез специален павилион с десетки организации и делегация от над 70 души от издателства, университети и публичната книжна индустрия на Китай, публиката на фестивала ще има възможност да изследва китайската литература и култура.

Фестивалът на книгата в Никозия, организиран за осма поредна година, ще се проведе в парка Акрополис на 7 и 8 октомври, с паралелни събития на 5 и 6 октомври в Кипърския университет и официалното откриване в петък, 6 октомври в Spilies Зала в парк Акрополис от 19ч.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*