Фестивал по старите улици на Никозия

Никозия се присъединява към повече от 1000 града по света този юни в празник на музиката. На 21 юни старият исторически център на столицата ще се изпълни с  местни групи, музиканти, ансамбли и хорове, които ще се съберат, за да отбележат Световния ден на музиката. Безплатните музикални събития са част от Make Music Cyprus Festival, който се провежда за 5 -та поредна година. В най-дългия ден от годината, стара Никозия ще бъде домакин на повече от 55 музикални събития!

„Тази различна музикална институция,“ казват организаторите на фестивала, „дава пулс на сърцето на Никозия и празнува Международния ден на музиката на 21 юни всяка година.

С фокус върху общността и свободата на изразяване, Make Music Cyprus обединява в една рядка възможност повече от 350 участници тази година, професионални и любители музиканти, студенти и любители на музиката, независимо от ниво, възраст, пол, музикален жанр и националност, за разлика от фестивала на традиционната музика.”

На 21 юни от 17:00 до полунощ, 17 места в стария град ще се превърнат в мини сцени, за да посрещнат местни музиканти, детски хорове и музикални педагози. Посетителите могат да се разхождат по улиците и да се наслаждават на различни видове музикални жанрове и да участват в интерактивни музикални дейности. Тазгодишните места ще се простират от улица Minoos, община Никозия, площад Faneromeni, улица Onasagorou, улица Faneromeni, Ledra Arcade, кръстовището Ledra – Arsinois, кръстовище Ledra – Onasagorou, моста на площад Eleftheria, площад Solomou до рова на площад Eleftheria, улица Theodotou и Makariou Avenue 360 ​​Square.

Очаква ви вечер, пълна с музика, с над 350 участници, които ще се присъединят към празненствата!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*