Ученичка обвинява в отвличане и изнасилване от бивш училищен пазач

Полицията разследва твърдения, че 17-годишна ученичка е бил отвлечена и сексуално малтретирана от 23-годишен бивш охранител на училище, стана ясно в четвъртък.

Инцидентът е станал по-рано тази седмица, според първоначалните доклади от Лимасол след сигнала на момичето до властите. Мъжът беше арестуван и отведен в окръжния съд на Лимасол в понеделник, където беше задържан за седем дни.

Според данните, мъжът е бил временен охранител в училището, което момичето е посещавало в средата на септември. Момичето съобщило, че мъжът я е отвлякъл на 15 октомври, държал я е против волята й в жилището си една нощ и многократно я е изнасилвал.

Училищните власти бяха нащрек след инцидента, тъй като дискусиите се насочиха към това как се наемат пазачи в училищата.

23-годишният гард е имал в себе си всички необходими удостоверения и документи от полицията, необходими за лиценза за упражняване на професията.

Коментирайки въпроса пред Philenews, ръководителят на училищното настоятелство в Лимасол Динос Елинас каза, че е време критериите за наемане на охрана да се променят и да станат по-строги и да се извършват по-строги проверки на лицата.

Елинас каза, че в Лимасол са сключили договор с компания за осигуряване на училищна охрана като част от предишен тръжен процес. Той допълни, че 23-годишният охранител е физическо лице, което е назначено от фирмата като заместник на щатна охрана от 21 до 28 септември.

Той твърди, че в деня на предполагаемото изнасилване, мъжът вече не е работил за компанията.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*