Първият нощен пазар в Пафос

В Пафос стартира интересна инициатива – Първият нощен пазар на острова

Инициативата ще позволи да се нахранят десетки социално слаби семейства.

На 4 юни от 17:00 до 21:00 часа ще бъдат отворени около 100 сергии, всяка с 10 евро наем, на които ще се предлагат най-различни стоки, от дрехи, храни местно производство, бижута до стоки на народните занаяти. Средствата от наема на сергиите ще отидат направо за проекта „Да нахраним гладните в Пафос“ на  Christian Fellowship International PCFI. Ще има и една сергия на инициаторите на проекта, които вярват в успеха му. Те смятат, че вечер е по-хладно и така хората могат след работа да отидат заедно със семействата си.

night marketПроектът е подкрепен и от радио Sunshine, Пафос. В навечерието на събитието хората могат да дарят дрехи и други предмети, които могат да бъдат продавани в този ден.

Организаторите съобщават, че в тази вечер ще има музика, шоу и различни забавления за малки и големи.

Говорител на PCFI каза, че проектът в момента помага да се хранят около осемдесет семейства седмично, което се равнява на около 150 хранителни пакета от трайни стоки като макаронени изделия, хляб, консерви, зърнени храни и тоалетна хартия. Последният път, когато проектът раздават храна, 180 семейства са пристигнали за помощ и поради липса на достатъчно помощи, не са успели да  помогнат на всички.

“Би било чудесно, ако хората могат да донесат дарения от сухи храни за събитието. До момента раздавахме пакети веднъж седмично, но сега се налага да намалим помощите до три пъти месечно“, казват от организацията.

Пазарът ще се проведе на големия паркинг в непосредствена близост до главния крайбрежен път, който започва от Пафос до Корал бей. В близост има много хотели и туристически апартаменти и организаторите се надяват да привлекат и много туристи на събитието.

“Ние наистина се нуждаем от повече хора, които са готови да застанат зад тази идея и да я подкрепят. Това ще бъде забавна вечер за една добра кауза. Надяваме се на успех на събитието, което бихме могли да организираме веднъж месечно. Отворени сме за нови предложения“, казват те.

За повече информация се обадете Соня на 26 632 564, или Джудит на 99 168 545.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*