Пафос търси решение за лавината твърди отпадъци от туризма

Кметство Пафос е изправено пред проблем с растящата лавина от твърди отпадъци от хотели и ресторанти и вече обсъжда различни предложения за намаляването им.

2На среща, организирана от Министерството на земеделието, кметове на Пафос, Героскипу и Пея, заедно с представители от общините Касионегра, Хлоракас и други официални лица обсъдиха проблемите и предложения за решаване на проблема. Намерението на Министерството на околната среда е да се пристъпи към изпълнение на програмата за комплексното управление на твърди отпадъци от крайбрежните хотели, ресторанти и свързаните с тях области в опит намаляване на тези отпадъци.

Правителството вечеима5 милиона европредназначени за Пафос и определениот съответнитеструктурни фондове на ЕС. Те ще бъдат използваниза закупуване накамиони за боклук, валяциидруга необходиматехника. Министерството на земеделието и околната среда се занимава свъпроса за твърдите отпадъци и намирането на земя, където ще се извършва разделянето на отпадъците и рециклирането нахартията, стъклото, пластмасата, металитеиорганичните материали, като това ще намали броя на депата

Четирите нови екологични точки, които сега са в действие, при Колони, Агия Варвара, Пея и Полис  се използват само от Пафос и околните села и се допускат само градински отпадъци, мебели и електроника.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*