Три големи катастрофи с товарни автомобили за 24 часа

Извиха се километрични опашки

Три големи катастрофи с камиони са станали на магистралата в рамките на 24 часа, от сутринта на 25 октомври до сутринта на 26 октомври. Стотици автомобили прекараха часове в километрични задръствания.

Според началника на отдела за пътна безопасност в полицейския щаб Йоргос Милис и трите инцидента са сходни. Полицията ще проучи всички данни и ще се опита да разбере дали има модел между тях.

Първата катастрофа стана на изхода за Кофина около 08:45 часа на 25 октомври. Камион, превозващ чакъл, се е сблъскал с две леки коли, част от товара се е изсипала на магистралата. Пътят беше затворен и в двете посоки.

Същия ден, около 14:30 часа, на магистралата близо до изхода за Агиос Тихонас камион, превозващ също чакъл, се преобърна поради проблеми с оста. Съдържанието на каросерията се разпръсна по пътната настилка и направи движението на други превозни средства опасно. Имало е проблеми с тегленето на преобърнатия камион. Първият докаран на мястото на инцидента кран не успя да го вдигне, което наложи искане за по-голям. Едва след това започна работа по премахването на чакъла. Шофьорите трябваше да ги изчакат да свършат, което отне много време.

Третата катастрофа е станала рано сутринта на 26 октомври до отбивката за Пареклиша.

Й.Милис заяви, че вероятно шофьорът на камиона, пътуващ към Лимасол, се е блъснал странично в камион, паркиран отстрани на пътя, което е довело до преобръщането му. Превозното средство съдържаше почистващи препарати, които се разляха върху пътната настилка и я направиха изключително хлъзгава. След като камионът бе обърнат но колелата му, пожарникарите започнаха да разчистват пътното платно. Пътят беше блокиран за шест часа.

В полицията са получени материали от тахографи, монтирани на камионите за изясняване на причините за произшествията.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*