Кипърските водачи „прибързани, невнимателни и небрежни“

Тринадесет от 41-те убити при пътно транспортни инциденти тази година, са били на възраст под 25 години, показват данни на полицията, а повечето смъртни случаи се появяват в ранните сутрешни часове поради превишена скорост и безразсъдно шофиране.

Говорейки на събитие, отбелязващо седмицата за безопасността на движението, министърът на правосъдието Йонас Николау заяви, че през 2017 г. са загинали 41 души.

„Като държава ние ще се борим срещу безразсъдното шофиране и неспазването на закона по пътищата, защото безопасността на движението трябва да бъде вградена като част от нашата култура“, каза министърът.

Той добави, че типичният кипърски водач е „прибързан, нетърпелив, небрежен, който пренебрегва закона за движение по пътищата в Кипър и не уважава другите участници в пътната мрежа. Пътните полицаи разполагат с  22 автомобила, оборудвани с автоматична технология за разпознаване на регистрационните номера, позволяваща лесно да се откриват нарушителите. Работата на полицията ще бъде подпомогната значително от 90 постоянни и 20 мобилни камери за трафик, които се очаква да стартират в началото на следващата година.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*