Скоро ще имаме персонализирани регистрационни табели

Правната служба на Кипър почти е завършила законодателството за въвеждането на персонализирани регистрационни табели на автомобилите.

Чрез новия закон лицата ще могат да предложат конкретна комбинация и след това наддават за своя избор в онлайн търг. Цената ще бъде 100 евро плюс сума достигната в търга.

В момента, регистрационни табели със серията от букви, които се използват в момента, се продават на търг с възможност за избор само на цифри между 1 и 999, въпреки че цифрите 13, 69 и 666 не са достъпни.

Съгласно новото законодателство, обаче, повече персонализирани комбинации ще бъдат продадени на търг. Както беше съобщено от “Филелефтерос”, регистрационните номера, ще трябва да съдържат комбинация от букви и цифри, ограничена само от законно минималния размер на табелките с регистрационния номер. Примерите, дадени от медията, включват: “KOKOS1”, “3AAA”, “TAKIS87” и “4YOU”.

Собствениците ще могат да прехвърлят табелите на следващия си автомобил при покупката на нова кола, но няма да могат да използват едновременно еднакви регистрационни номера на различни свои превозни средства.

Те също така ще бъдат в състояние да продават персонализираната табела на други хора, когато вече не искат да я използвате сами. А 100-те евро такса, която ще трябва да бъде платена, за да имат персонализирани регистрационни номера, се прехвърлят на името на новия собственик.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*