Руснаци искат да строят гигантски хотел на Финикудес

Руски инвеститори планират да построят гигантски хотел с изглед към крайбрежната алея Финикудес  в Ларнака, което би било ключов проект за строителството в Кипър, ако получат зелена светлина.

Според съобщения във Филелефтерос, архитектурна фирма в Ларнака – представляващ руския консорциум – вече се е свързала с община Ларнака за допитване за разрешителни и разрешение за строеж. Коментари, приписвани на Андреас Каракацанис, който е главен инженер и директор на Технически услуги в Община Ларнака, руските инвеститори се интересуват от изграждане на 25-етажен хотел, които ще е с изглед към крайбрежната алея, но ще трябва да търсят своето разрешение за строеж на друго място.

“Община Ларнака има правомощията да предоставя разрешения за сгради,  които са до девет етажа,” коментира Каракацанис. “Отделът за градско планиране може да издава разрешение за сгради, които са около 14-15 етажа. За нещо повече от това, зелена светлина трябва да бъде дадена от Департамента по вписванията на земите и от Националния съвет. ”

Смята се, че руските инвеститори вече са изготвили предложения за закупуване на необходимата земя и имоти за амбициозния проект, въпреки че няма да се предприемат по-нататъшни стъпки, докато не бъдат предоставени необходимите разрешителни.

В случай, че получат зелена светлина от страна на държавата и разрешение за строителство, то ще бъде в ход едва през 2016 година.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*