Предстоящо в Ларнака: „Дългият път на деня към нощта”

Тази седмица любителите на театралното изкуство ще имат възможност да се срещнат с творчеството на американския автор Юджийн О’Нийл.

„Дългият път на деня към нощта“ е автобиографична пиеса. Световно е призната като една от най-добрите пиеси на американския театър.

Въпреки че О’Нийл завършва текста през 1941 г., творбата му вижда бял свят чак през 1956 г. Авторът моли Бенет Сърф, неговият издател, да я публикува 25 години след смъртта му поради автобиографичните елементи.

„Дългият път на деня към нощта“ дебютира на Бродуей същата година и печели наградите Пулицър и Тони за най-добра пиеса.

Пиесата е трагичен разказ за болката, омразата, любовта, вината, надеждата в едно разкъсващо се от премълчани тайни американско семейство.

В образа на майката ще видим нашата прекрасна Моника Мелеки, която ще се превъплъти в самотна и опустошена от морфина жена, уплашена от света, с който не може да се справи. Бащата, бивш актьор, алкохолик, не успяващ да преживее края на кариерата си. По-големият брат – емоционално нестабилен, когото всички смятат за провала на семейството; малкият брат, болен от туберкулоза и очакващ смъртта си…

Режисьор: Андреас Мелекис

Театър “СКАЛА”, Ларнака

📌 ПРЕМИЕРА: СЪБОТА 25 НОЕМВРИ 2023

Начало 20:30часа

📌Информация на телефони: 24652800 и 99490102

Билети на касата на театъра

Всички сме поканени!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*