Почина „Ангелът на Кипър”

Пафос е в траур! Почина Ангелът на Кипър

Или историята на едно 15 годишно момиче, което плени сърцата на хиляди хора с оцеляването й от мозъчен тумор и сърдечна операция само на шест годинки.

Джасмита Мархараджа Сингх е била откарана в държавната болница в Пафос с дихателни проблеми, а след това прехвърлена в болницата Макариос в Никозия.

Въпреки огромните усилия на лекарите, някои от които я познават добре като тяхна пациентка в продължение на години и са били с нея по време на лечението й в Израел, момичето почива в понеделник. До последния й дъх, майка й и нейната кръстница са били неотлъчно до нея.

ДжасмитаЕдва шест годишна, Джасмита е подложена на 14 месечно изтощително лечение, голяма част от което е проведено в Израел, включващо 10 часова мозъчна операция за отстраняване на 90% от злокачествен мозъчен тумор, последвано от химиотерапия, лъчетерапия и операция на сърцето, които момичето стоически приема. Това нейно търпение кара лекарите в Израел да я кръстят „Ангелът на Кипър”.

По-късно тя претърпява сърдечна операция, заради ефекта на радиацията върху сърдечния мускул, което води до сърцебиене и събиране на течности.

Цената на лечението й надхвърля 200 хиляди щатски долара, дарени от доброжелатели от Кипър и целия свят.

Джасмита учи в Интернационалното училище в Пафос и получава пълна стипендия, за да продължи обучението си.

Тя е отлична ученичка и твърдо решена да не допуска здравните й проблеми я забавят. През 2010 г. тя се срещна и получи лична благословия от Папа Бенедикт XVI в църквата на Агия Кириаки Хрисополитиса в Като Пафос, където е кръстена. За срещата си с папата разказва, че не е могла да спи цяла нощ от вълнение.

ангелчеНа осем годишна възраст тя е носител на отличието на Пафос „Златно сърце”, награда за нейната смелост, сила и вдъхновяващо отношение към живота.

Момичето обожава музиката, а нейният дружелюбен характер пленява сърцата на всички, които я срещат. Нейните учители и съученици, съкрушени от ранната й кончина, описват Джасмита като много специално момиче с огромна вътрешна сила и невероятна енергия.

Все още няма информация за деня и мястото на погребението.

Почивай в Мир, кипърски Ангеле!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*