Обсъждането на запорите – под пара

Депутати запретнаха ръкави в понеделник сутринта когато започнаха преговорите  по спорните законопроекти за възбрана и запор, по време на открито заседание на двете комисията в парламента – на финансите и на вътрешните работи.

Страните имаха намерение в понеделник да представят своите предложения за изменения на законопроектите, преди  парламентът да излезе във Великденска ваканция.

Приемането на петте закона, съдържащи рамките за несъстоятелност, са от жизненоважно значение за следващия транш от спасителния заем на Кипър, вече се на няколко пъти се пъти бе отлагано и това притеснява правителствените служители. Опозиционните партии АКЕЛ, ЕДЕК и ЕВРОКО твърдят, че те ще подкрепят законите само ако уязвимите групи и поръчителите на заеми са защитени.

Допълнително напрежение внесе и скорошното отхвърляне от президента Никос Анастасиадис на законодателния план, забраняващ банките да конфискуват домове, които собствениците са платили, но не разполагат с нотариални актове, заради ипотеки на предприемача , определяйки го като нарушение на споразумението за спасяване на острова.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*