Много социално слаби семейства твърде горди, за да потърсят помощ

Много семейства, които се борят да свържат двата края са твърде горди да потърсят помощ, каза доброволческият комисар Янакис Янаки, призовавайки всички членове на обществото, които знаят семейства, нуждаещи се от помощ в навечерието на Великден да им помогнат или да информират благотворителни и доброволчески организации, така че те да могат да се погрижат за тях.

Комисарят каза пред CNA, че в последните няколко дни неговият офис се е свързал с повече от 100 семейства, които са наистина в нужда и не са регистрирани като бенефициенти на помощта.

“Това е ужасно за хората – да ходят гладни и не търсят помощ по различни причини, от достойнство или страх да не бъдат одумвани. Това е наистина жалко”, каза Янаки.

Той добави, че сред тези семейства е имало хора с банкови заеми, които са загубили работните си места и едва оцеляват, хора със здравословни проблеми, както и хора, засегнати от много други невъобразими ситуации.

“Нека дадем една пълна с любов прегръдка за великденските празници, а и не само, така че усмивките и надеждата да надделеят, там, където ги е нямало,” каза Янаки.

Той добави, че великденската кампания е с цел да осигури помощ на 12 000 семейства, които са регистрирани бенефициенти на хранителните банки, и продължава с голям успех, и че предоставянето на пакетите помощ ще бъде завършено до вторник.

Тази година,  каза Янаки, приносът на персонала на няколко държавни служби е значителен, тъй като те дариха хранителни продукти, детски играчки и дрехи, които са събрали за каузата.

2 коментара

  1. Dori i da ima, nqma informaciq kak da se svarje chovek s tezi бенефициенти на
    хранителните банки.
    Poznavam nqkolko takiva semeistva. Trqbva im pomosht. No kak da q poluchat?

    • Хранителните банки са към кметствата и доброволческите организации към тях. Обърнете се към съответната община и ще запишат нуждаещите се хора да получават хранителни помощи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*