Обновяването на Финикудес върви предсрочно

Обновяването на популярния булевард Финикудес напредва добре и се очаква да завърши по-рано от първоначално обявената дата през март, според общината.

Ремонтът направен до площад Европа – първата открита площ в източния край на отсечката – се предвижда да завърши до края на февруари. Площадът, който се използва за много събития, е с нова настилка, която бележи периметъра по-ясно.

Скулптурата “Чайките в полет”, която украсява фонтана и е построена през 1996 г., не е засегнатпри ремонта на отсечката, която е изцяло променена.

Със завършването на площад Европа, работите ще продължат със следващия етап на брега на морето, около средата на булеварда и се използва главно за програмите на “Музикална неделя” (безплатни седмични забавления по време на част от годината) и за тържествата на големия фестивал Kataklysmos (фестивала на потопа).

Друг подобрение на тревата по пътя към плажа и добавяне на повече зеленина също ще започне със завършването на площад Европа.

Тъй като лентата обхваща също и яхтеното пристанище, проектът за обновяване се вписва и в „Мярка 4.1: Развитие на рибарските области“, което е “Приоритетна ос 4” в Програмата на ЕС за развитие на рибарството през 2007-2013.Програмата има за цел да развие и подобри “качеството на живот в рибарските области, [когато] има доказателство, че местната икономика зависи от риболовни дейности”.

Проектът е съфинансиран от община Ларнака и Мярка 4.1, която е включена в локалната програма за рибарските райони на Ларнака и Фамагуста, и е проектиран и изпълнен от Агенцията за развитие на Област Ларнака (ANETEL).

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*