Към Парламента: Да се вдигне възрастта за купуване на алкохол в Кипър

Алкохолът е лесно достъпен за непълнолетните и са необходими по-строги закони срещу това, казаха от отдела за борба с наркотиците.

“Искаме хората да бъдат обучени и информирани, преди да им се дават лицензи за продажба на алкохол”, каза Леда Христодулу от отдела. „Те трябва да знаят какво да правят, когато се сблъскват с малолетни, които искат да си купят алкохол.”

Според отдела за борба с наркотиците, трябва да се въведе ново законодателство. Те вече са предложили възрастта да се вдигне от 17г. на 18. Това предложение е прието от Министерството на вътрешните работи. Христодулу сподели, че се надяват от Парламента да гласуват това предложение в началото на следващата година.

Тези искания са подкрепени от резултатите от изследване, проведено от Университета в Кипър през март. Деветдесет и осем студенти от университета са опитвали да си купят алкохол в 200 лицензирани обекта, включително барове, павилиони, ресторанти, супермаркети и нощни клубове. Само четирима от тях са били помолени да си покажат ID като доказателство за възрастта.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*