Кипър: 22 и 23 юни – Виртуални информационни дни с участието на експерти от НОИ, НОЗК и Социално осигуряване

Службата по трудовите и социални въпроси към Посолството на Република България в Никозия и МТСП организира на 22 и 23 юни 2021 г. виртуални информационни дни за българската общност в Република Кипър.

На 22 юни οτ 9:30 до 11:00 часа гражданите ще могат да се информират за процедурите и практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия и здравеопазване при завръщане в България. Информацията ще бъде представена от служители на Националния осигурителен институт и на Националната здравно-осигурителна каса в България. Гражданите ще могат да се информират за процедурата при кандидатстване за обезщетение за безработица, кандидатстване за пенсия и за възстановяване на здравни права след завръщане в България.

Можете да се включите директно, без регистрация чрез линк, който ще получите от СТСВ по електронна поща social_bgembass@abv.bg или тел. 0030 210 674 4680. Необходимо е да имате компютър или смартфон с камера и звук и интернет връзка.

От 11:00 до 12:30 часа на същия ден (22 юни) ще бъдат предоставени и индивидуални консултации с участието на СТСВ Никозия и г-н Мариос Димитриадис, представител на Служба “Социално осигуряване” в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър, специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст инвалидност, по обезщетения при прилагане на Европейските регламенти 883/04 и 987/09, заклет акредитиран преводач на Социалните служби в Министерството на труда и социалното осигуряване. Гражданите могат да поставят въпроси и да получат съдействие в сферата на осигурителните обезщетения и изчислението на осигурителните периоди според кипърското законодателство.

Организира се предварително записване, като за целта трябва да се свържете със СТСВ Никозия по електронна поща social_bgembass@abv.bg и тел. 0030 210 674 4680. Ще получите пълни инструкции за включването. Необходимо е да имате компютър или смартфон с камера и звук и интернет връзка.

 На 23 юни от 9:30 до 12:30 ч. ще продължат индивидуалните консултации по трудови и осигурителни въпроси.

Консултациите ще се проведат с участието на СТСВ и г-н Мариос Димитриадис, представител на Служба “Социално осигуряване” в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър, специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст инвалидност, по обезщетения при прилагане на Европейските регламенти 883/04 и 987/09, заклет акредитиран преводач на Социалните служби в Министерството на труда и социалното осигуряване.

Гражданите ще могат да представят лични проблеми и да получават директно съдействие и разяснения в сферата на социалното осигуряване, социалните помощи, обезщетенията за безработица, обезщетенията за болест, изчисление на осигурителните периоди според кипърското законодателство и др. Ще се приемат и сигнали за допълнителна проверка и съдействие.

Участието е с предварително записване, като за целта трябва да направите заявка по електронна поща social_bgembass@abv.bg и тел. 0030 210 674 4680. Ще получите пълни инструкции за включването. Необходимо е да имате компютър или смартфон с камера и звук и интернет връзка.

Ако имате специфични въпроси, не се колебайте да ги зададете предварително на ръководителя на СТСВ Никозия (г-н Димитър Божилов) на тел 0030 210 6744680 и e-mail: social_bgembass@abv.bg

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*