Кипър: От днес маските на закрито отпадат

От днес, 31 август, носенето на маска на закрито вече не е задължително. Това изявление направи министърът на здравеопазването Михалис Хаджипантела във връзка с подобряването на епидемиологичната картина.

Изключение правят местата с повишен риск: болници, старчески домове, заведения за оказване на медицинска помощ, аптеки. Тази категория включва и градския транспорт.

Все още се препоръчва използването на лични предпазни средства на многолюдни места. Особено за хората, принадлежащи към уязвимите групи и тези, които влизат в контакт с тях.

Второто облекчение се отнася до това, че ресторантите, баровете, кафенетата, магазините и търговските центрове отново могат да използват 100% от пространството си за клиенти. Тази мярка важи и за храмове, конферентни зали, футболни стадиони и казина.

Няма да се въвеждат задължителни бързи тестове за учениците. На учениците от начален етап просто ще бъде даден безплатен комплект с пет самотеста.

Обявявайки облекченията, Хаджипантела призова хората да продължат да спазват основните превантивни мерки, за да предотвратят разпространението на COVID-19. „След три години сме в състояние да вървим към значително облекчаване на съществуващите мерки, тъй като епидемиологичните данни показват значително подобрение на ситуацията у нас“, каза министърът.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*