Фестивал на ПОГО в Ларнака с българско участие

“Както едно време…”

Фестивалът на женската организация ПОГО се завръща в Ларнака и всички сме поканени!

В петък, 16/9/22 от 19:30ч. в градския парк в Ларнака ще се проведе поредното издание на организацията.

В благотворителното събитие ще участват няколко фолклорни групи на различни общности от града, в т.ч. и българският ансамбъл “Канатица” с худ.ръководител Радослав Георгиев.

Народните фестивали на ПОГО са създадени от 1968 година. Те са известни до 1974 г. като “Кипърски фестивал” с чисто кипърски характер и привличат хиляди посетители, адресирани до цялото семейство. Целта е възраждане на забравените кипърски традиции.

Трагедията от 1974 г. с преврата и инвазията не позволява организирането на фестивала да продължи в продължение на няколко години.

От 1978 г. организацията на Народните фестивали се възобновява, докато през 1979 г. в района зад Музея се организира Народният фестивал на ПОГО, Ларнака и това е двудневно събитие. След това се организира на различни други места в Ларнака, но формата му остава същата, обогатявайки я обаче със съвременни художествени групи, групи от различни страни, като същевременно дава платформа и на млади художници.

Заглавието на Народния фестивал “Както в старите времена” цели именно възстановяване на блясъка на Народните фестивали и съживяване на художествената програма към традициите, които днес са по-необходими от всякога, за да  се предадат на  младите хора знанията за начина на живот на техните родители и баби и дядовци.

Дамите от организация ПОГО обещават една изключителна вечер с много настроение, музика, танци, храна и напитки по цени на едро.

За най-малките ще има обособено място за игри и забавления. А любителите на традиционни кипърски деликатеси ще могат да си ги закупят на народни цени.

Вход СВОБОДЕН!

Ако в петъчната вечер не сте планирали къде да разпуснете, заповядайте! Ще има за всеки по нещо! И едно страхотно българско хоро!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*