Кипър: Ветровито, студено и дъждовно  

Целият регион на Източното Средиземноморие е засегнат от студена вълна, която измества топлите въздушни маси и праха по-на изток.

Циклонът дойде в Кипър през нощта на 5 срещу 6 март. Прашната буря , която връхлетя острова миналата седмица, отшумява.

На 6 март времето в повечето райони ще е ясно с разкъсана облачност. В западната част на острова обаче се очаква временно увеличаване на облачността, което ще доведе до спорадични валежи.

В следобедните часове облачността ще обхваща предимно източните части на острова, като на изток и югоизток се очакват локални превалявания. Температурите ще се понижават, което ще е особено осезаемо на запад, север, в планинските, предпланинските и вътрешните райони.

В повечето райони температурите на въздуха ще се движат в рамките на нормалните за сезона нива. Във вътрешността на страната се очакват 19-22 градуса, по южното и източното крайбрежие – 21-23 градуса, на запад и север – 17-19 градуса. Високо в планините – не повече от 5 градуса.

На 7 март циклонът постепенно ще започне да отстъпва на антициклона. Първоначално времето се очаква да е предимно ясно с малка облачност, но след обяд ще стане значително по-облачно. Температурите няма да се променят съществено, оставайки на обичайните за сезона нива: 19-21 градуса във вътрешността на страната и по морския бряг и около 7 градуса на Олимп.

На 8 и 9 март ще остане без промяна.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*