Катаклизмос – три почивни дни

Следват три почивни дни за „Катаклизмос” с много празнично настроение

В специално изявление на полицията се съобщава, че основния приоритет на органите на реда в тези почивни дни е защитата и сигурността на гражданите.

В този контекст те ще се фокусират върху двете основни теми – безопасното движение по пътната мрежа и защитата на гражданите и тяхното имущество.

Предупреждават, че не е необходимо да публикувате в социалните мрежи къде ще ходите или къде се намирате в момента. Спестяването на „споделени мигове” може да ви спести и неприятности с нежелани посетители в дома ви.

Трафик Мерки:

POLICE-19Мерките включват засилване на моторни патрули на магистрали и междуградски пътища и засилено полицейско присъствие по пътищата на градовете и селските райони, водещи до плажове и планински курорти.

Също така, за да се гарантира безопасността на гражданите и безкръвен уикенд, без катастрофи по пътищата и наранявания, специално внимание ще бъде отделено на нарушенията, свързани с превишена скорост, опасно изпреварване, шофиране под въздействието на алкохол и неизползване на предпазни колани и шофиране без каски за мотористите.

Също в понеделник, в деня на празника на Катаклизмос, особено в следобедните часове, ще се вземат допълнителни предпазни мерки за връщане на населението от крайбрежните градове до столицата.

DSC_0110_1Превенция на престъпността:

За предотвратяване на престъпления против собствеността, като кражби, обири, грабежи и т.н., са планирани допълнителни мерки с пешеходни и моторизирани патрули с цел борба с такива престъпления, които за съжаление се увеличават по време на почивните и ваканционни дни.

Приканват плажуващите да носят малки суми със себе си и да не оставят багажа си без надзор;

Ако ще отсъствате от дома си за няколко дни, бъдете отговорни към собственото си имущество, пари, ценности и документи и не ги оставяйте на видно място.

На оживени места носете пари и кредитни карти в предните джобове на дрехите си или ги оставете в сейфа на хотела си. Призовават жените да пазят дамските си чанти от набезите на джебчиите.

В случай на каквото и да е произшествие или съмнителна дейност около вас или вашия дом, можете да позвъните на горещата линия на номер 1460.

Приятни почивни дни!

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*