Хаос на летище Пафос

 

От няколко дни на летище Пафос цари недоволство от страна на пътници и туристически агенции. Струпването на стотици пътници, забавена обработка на документи и багаж, истински хаос.

Длъжностни лица от туризма и недоволни пътници призовават правителството да наеме повече персонал за летищата на острова.

Забавянето на обработка на пътниците и на двете летища в Ларнака и Пафос е по-осезаемо на летище Пафос, като ще става още по-сложно и натоварено с настъпването на активния туристически сезон.

“Летищата са първата и последната точка за контакт при посещение за почивка, а ние не искаме хората да напускатогорчени поради закъсненията, след една приятна почивка”, каза Насос Хаджигеоргиу, ръководител на Областния съвет по туризъм в Пафос.

Преди месец Андреас Димитриадис, председател на Търговско-промишлена палата в областта посети летището, заедно с кмета Федонас Федонос, депутати и други местни служители, в опит да се намери решение на проблема. Но оттогава до днес, нищо не се промени.

Димитриадис заяви, че капацитетът на летището в пиковете часове е около 1000 входящи и 1000 изходящи пътници, но на практика цифрите са над два и половина пъти повече. В сравнение с миналата година, пътническия трафик през 2015 се е увеличил с около 21% и ще нарасне значително до 2017у когото града ще бъде европейска културна столица.

По-строгите проверки за сигурност са забавят обработката, но е налице проблема с недостиг персонал в Пафос. За обработка на пътниците са необходими повече от два часа.

Летищния оператор Hermes е изпратил множество писма до правителството, в които кандидатства за достатъчно персонал, за да отговори на нуждите на двете летища Пафос и Ларнака и очакват отговорните органи най-после да решат въпроса.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*