За първи път българин с приза “Лейди Даяна”

След Шон Конъри – Стоянка Мутафова с награда “Лейди Даяна”

 

Стоянка Мутафова е първата българка с награда от Международната фондация “Лейди Даяна”, съобщи БНТ.

stoyanka_mutafova-702x336От учредяването си през 1997 Фондация “Лейди Даяна” е отличила световни арт величия като Шон Конъри, Питър О’Тул, Лин Редгрейв.

Международната фондация “Лейди Даяна” е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина.

Целта на организацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

93-годишната Стоянка Мутафова е първият български актьор, който получава престижната награда. Тя е и сред малкото актьори в света, които все още излизат на сцената на тази възраст.

“Напоследък живея усамотено, не знаех за този приз, обаче бил сериозна работа! Затова сега с удоволствие го споделям с вас – моята публика”, каза в неделя вечерта след спектакъла “Златният телец” на сцената на Сатиричния театър Стоянка Мутафова.

Тя получи грамота от международната фондация “Лейди Даяна” за принос в културата и обогатяване на световното театрално изкуство като негов доайен.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*