Дъждът не попречи на ученическите протести

Ученици организираха демонстрация днес с искания към Министерството на образованието да се вслушва повече в техните призиви за държавна подкрепа.

Членове на Общокипърския ученически управляващ комитет (PSEm) от всички ученически организации в Никозия, Лимасол, Ларнака, Пафос, и Фамагуста се присъединиха към учениците в Никозия в дъжда, пред сградата на Министерство на образованието, издигайки плакати и лозунги.

Учениците са уверени, че техните действия напоследък са били резултатни и са изиграли роля във взимането на решение от кабинета да освободи зрелостниците в неравностойно положение от заплащане на университетски такси за окончателните изпити.

Основна тема в протеста е уволнението на министъра на образованието Костас Кадис, който описа на  миналогодишните им протести като “безсмислени”.

Учениците смятат, че последното решение за освобождаване от такси на кабинета може да е знак за повече положителни резултати, като твърдят, че има все повече ученици и техните семейства, на които им е трудно да свързват двата края.

Те смятат, че “чрез продължаване на борбата и поддържане на натиска, можем да спечелим от името на всички ученици”, според PSEm съобщение.

Учениците заявиха, че приветстват подкрепата от страна на учителите и родителите и се заричат ​​да продължат своите демонстрации.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*