Началните учители излизат на улицата

Учителите организираха протест днес, за да изразят несъгласието си с това, което те наричат ​​”едностранни решения, взети от Министерството на образованието”.

Пояснявайки, че това не е стачка, представители от Общокипърската организация на гръцките учители (POED) заявиха, че учениците са пропуснали учебен час само в периода 11:05-11: 40 часа.

Учителите и учениците са останали в училищата през това време.

POED призовава министъра да преразгледа решението си от септември, с което бяха променени условията за заетост на заместващи учители.

“Предишният режим по отношение на работните часове за заместващи учители е практика, която устоя на времето и днес е  все по-важно, защото началните училища преминават през тежък период” твърдят от съюза в писмено изявление.

Учителите заявиха по-рано, че родителите не трябва да се тревожат за действията на учителите в началните училища, тъй като децата им ще останат в класните стаи по време на протеста и учебните часове ще бъдат възобновени след това.

Очакваше се ръководството на POED да се присъедини към излезлите на протест пред  Начално училище Eleneioв Никозия, като се предвиждаше, че училищата във всички области ще участват и ще изразят недоволство срещу промяната.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*