Дръзка кражба от жилище на бизнесмен в Ларнака

Плячката на обирджиите с качулки, които ограбиха къщата на известен бизнесмен в Ларнака в ранните часове на сряда, в крайна сметка достигна над 36 хиляди евро

Според ново изявление на представителя на пресата на полицейската дирекция в Ларнака Харис Хаджиасеми, от прегледите, извършени на място, е установено, че извършителите са успели да влязат и излязат през вратата на мазето, която води към хола на къща, която разбили с остър предмет.

Съответната жалба до TAE на Ларнака е подадена от 71-годишния бизнесмен. Според нея в сутрешните часове на сряда, докато той, съпругата му и дъщеря им спели в спалните си, били събудени от лая на кучето си и суматоха, идваща от хола на къщата им. Петима мъже с качулки със заплаха с лостове ги принудили да им предадат различни ценности на стойност 11 хиляди евро и пари в брой на стойност 21 650 хиляди евро.

Голяма част от откраднатите пари се съхранявали в каса в къщата, която извършителите принудили съпругата на бизнесмена да отвори. Мъжете с качулки са задигнали и два лаптопа и мобилен телефон от жилището на бизнесмена.

Общата стойност на откраднатото възлиза на 36 250 евро. Г-н Хаджиясеми заяви, че разследването на полицията за задържане на извършителите продължава. Преглеждат се записите и на камери в района на жилището.

В същото време се оценява различна информация, постъпила в полицията, като се очакват резултатите от изследванията на доказателства, получени от местопроизшествието, които могат да доведат до идентифицирането на маскираните.

Предполага се, че на петимата, нахлули в къщата на бизнесмена, е помогнал и шести, който е чакал пред къщата.

Навсякъде в Кипър жилищните кражби зачестиха и са сериозен проблем за полицията. Голяма част от тях остават неразкрити. Желателно е всеки да има застраховка срещу кражба на домашно имущество и да вземе необходимите мерки като защитени ключалки, камери за видеонаблюдение и др., за да ограничи възможността за достъп на крадци.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*