Искат сурови наказания за трафиканти на жени в Кипър

Има ли в Кипър трафик на жени? Често се питаме това, виждайки тълпите от жени от трети страни на тумби в неделя, някои почивайки след тежка работна седмица, а други открито предлагащи се на минаващите край тях възрастни господа в лъснати возила.

trafik jeniИзпълняващата длъжността ръководител на офис на ЕП, Александра Атталидес по време на конференция в Университета на Никозия заяви, че към трафикантите на жени трябва да се гледа по-сериозно и да се прилагат по-строги мерки и наказания – конфискуване на имуществото, затвор, глоби и криминализиране на деянието трафик на жени за сексуална експлоатация. „Прилагането на професията болногледачка е параван за незаконния трафик на хиляди жени”, заяви тя на срещата. В момента 35 хиляди жени работят като болногледачки в Кипър, цифра, твърде висока, като се има предвид броя на населението”. Голяма част от тях са сексуално експлоатирани. Жените се нуждаят от работа, на свой ред трафикантите, им обещават шанс да намерят добра работа, но в крайна сметка се установява, че вместо камериерки в къща, те се озовават в “Къща за роби”, заяви тя.

Това поражда и подчертава отговорността и ролята на правителството, че вместо да защитава тези жени, то не ги признава, като по този начин ги оставя безпомощни.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*