Днес президентът Анастасиадис заминава за Москва

Президентът Никос Анастасиадис заминава днес за Москва на официално посещение, което ще продължи до 27 февруари, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин, премиера Дмитрий Медведев и други руски официални лица.

Кипърският президент ще бъде придружаван от министъра на външните работи Йоанис Касулидис, министъра на енергетиката, търговията, индустрията и туризма Йоргос Лакотрипис и говорителя на правителството Никос Христодулидис, които ще обсъдят двустранни и международни въпроси от взаимен интерес.

Според официално съобщение за пресата, дискусиите ще се фокусират върху кипърския въпрос, отношенията между Кипър и Русия, ЕС – Русия, ситуацията в Украйна и регионални тенденции в Източното Средиземноморие. Двете страни се очаква да подпишат серия от двустранни споразумения за сътрудничество.

Президентът Анастасиадис ще проведе срещи и с президента на руската държавна Дума Сергей Наришкин и председателя на Съвета на Руската федерация Валентина Матвиенко.

По време на престоя си в Москва, той ще произнесе реч за кипърския проблем в Държавния институт за международни отношения и ще се срещне с представители на руските медии.

На 27 февруари президентът ще бъде в Санкт Петербург за среща с местния губернатор.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*