Проектът на езерото в Ороклини окончателно завършен

Трансформацията на екосистемата на езерото Ороклини  е завършен след 3 години, се казва в прессъобщение на BirdLife Кипър .

Проектът LIFE Ороклини е финансиран от ЕС проект LIFE за възстановяването и управлението на влажната зона. Той започна през 2012 г., чрез преодоляване на няколко заплахи към езерото, за да се гарантира дългосрочно устойчиво управление. Основната цел е да се подобри цялостната среда, като се предприемат действия за опазване и повишаване на общественото съзнание.

Проектът трябваше да се справи с проблеми като ограждане на обекта, управлението на водите, премахването на акации и засаждане на местни дървета. Сега проекта LIFE Ороклини е подобрил условията за гнездене и хранене за важни видове.

Освен това проектът ще помогне още важни видове от езерото Ороклини като европейската змиорка. Осъществените дейности по проекта, изглежда вече имат положително въздействие върху живота на птиците и нивото на водата в езерото, според прессъобщението.

Проектът успя да достигне до широк кръг от целеви групи чрез интернет страницата си, информационни табла, брошури на място и брошури, а наблюдение на птици се скрие и информационен щанд. Също така е направен документален фото албум, образователен пакет, информационни събития и много други за повишаване на обществената информираност и насърчаване на участието.

Директорът на проекта Николаос Касинис, заяви: “Проектът LIFE Ороклини оставя след себе си основни средства за продължаване на управлението на езерото Ороклини. Това е от жизненоважно значение за бъдещето на тази ключова зона от НАТУРА 2000 . ”

Проектът разполага с бюджет от  797,070 евро и бе осъществен през периода 2012-2014 г. от пет партньори в Кипър: Game and Fauna Service, BirdLife Кипър, Министерството на околната среда, Министерството на горите и общински съвет Вороклини.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*